La nit de Sant Joan és una de les més especials de l’any: la nit és curta, però la festa és llarga, en companyia d’amics i família. La matinada del 23 al 24 de juny es converteix en la més memorable.

Però, saps com neix aquesta tradició? On i com se celebra Sant Joan? I, sobretot, com pots viure una festa de Sant Joan inoblidable a PortAventura World?

Continua llegit per descobrir-ho, i ves preparant les teves ganes de festa!

Els orígens de la festa de Sant Joan

La paraula revetlla ja ens dona pistes! Una revetlla és el vespre abans d’una festa important, i així és la de Sant Joan! Les fogueres són una part essencial de la celebració, però saps que Sant Joan té unes arrels molt més antigues que el cristianisme?

Abans de sant Joan Baptista ja s’encenien milers de fogueres el 21 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu. Aquests focs no només il·luminaven les nits més fosques, sinó que també enviaven força al sol per als dies que, a partir d’aleshores, van esdevenint cada vegada més curts.

Sant Joan és l’inici simbòlic de les festes d’estiu a tota Espanya. Descobreix com ho celebren a diferents indrets, i inicia tu també un estiu ple de diversió!

 

Com se celebra Sant Joan a Espanya?

Si bé el més habitual per a la nit de Sant Joan és reunir-se amb amics i família al voltant d’una foguera i celebrar l’arribada de l’estiu, hi ha alguns rituals que són propis de zones concretes.

Per exemple, en algunes zones de València és típic remullar els peus al mar a mitjanit i llançar fruita a l’aigua mentre es demanen desitjos. A Mallorca són típics els dimonis, personatges que corren pel poble fent un gran espectacle en què el foc i les espurnes en són protagonistes. A Catalunya és típic menjar la coca de Sant Joan, un dolç de massapà, crema o nata decorat amb fruita confitada i pinyons. És deliciosa!

Encén el teu estiu a PortAventura World!

PortAventura World es troba en una zona privilegiada de la Costa Daurada,  on se celebra Sant Joan en gran. A Tarragona, la música, el foc i els castells són els elements principals de la festa.

T’imagines passar el dia d’atracció en atracció i acabar la nit a la vora una foguera a la platja, cantant i ballant sense parar?

Als nostres hotels trobaràs l’allotjament ideal per viure una revetlla de Sant Joan única! Estan totalment tematitzats i tenen tot el que cal per gaudir dels dies 23 i 24 de juny de manera inoblidable.

Vine com un coet a PortAventura World!