Inspirat en l’univers del terror i les llegendes mexicanes, arriba el passatge La Muerte Viva de PortAventura World. Una experiència colorista i emotiva que no deixarà indiferents els amants de les emocions fortes. Un circuit per l’interior d’una antiga hisenda mexicana on es mostra un peculiar Dia dels Morts mexicà, amb la interpretació de 25 actors, vídues en dol, núvies cadàver i altres criatures terrorífiques. El primer passatge d’Europa inspirat en l’univers del terror de Mèxic.
Una celebració tradicional mexicana que ret homenatge a la deessa Mictecacíhuatl, que en català significa Dama de la Mort. L’origen d’aquesta tradició es remunta a l’època prehispànica, quan les comunitats indígenes conservaven els cranis dels difunts per fer-los servir en rituals en què retien honor a la mort i celebraven el renaixement.
Segons la creença popular mexicana, el Dia dels Morts, les ànimes dels difunts estimats visiten el món dels vius. Per celebrar-ho, col·loquen un altar a casa amb les fotografies de les persones que tenen en el seu record i amb menjar, vetlladors, calaveres petites i flors. Celebren la vida i el retrobament amb els difunts que tornen al nostre món per un dia.
La història de La Muerte Viva a PortAventura Park
Temps enrere, la gent em coneixia amb el nom de Katerina. Vaig ser sempre l’amable regenta d’una hisenda popular d’on tothom sortia satisfet i agraït. Un lloc familiar on es podia descansar i passar la nit després de gaudir d’un tradicional i deliciós àpat mexicà. Però les coses no van tornar a ser mai iguals.
S’acostava el Dia dels Morts i vaig convèncer tothom (els clients allotjats i la parella de mariachis) de no celebrar la festa a la hisenda. Vam acabar el dia bevent i jugant a cartes. L’alcohol em va deixar mig endormiscada i vaig entrar en estat de pànic. Tot es va enfosquir i els xiscles de les persones que estimo ressonaven pel meu cap sense parar. Quan em vaig despertar, totalment engarrotada, van començar a aparèixer els clients, un per un, amb rostres cruels. La música que tocaven els mariachis a la hisenda jo no era de festa, era una música inquietant que m’eixordava i em turmentava. L’ambient era esgarrifós i els meus pensaments, tenebrosos.
Vaig sumir-me en un estat de còlera i desesperació, i vaig oblidar el meu nom. Mai més no vaig recordar qui havia estat la Katerina en vida. La meva amabilitat va esdevenir fúria, la meva solidaritat, rebel·lia, i tota la bondat va convertir-se en maldat. Encara era la propietària de la hisenda, un lloc ara dominat pel terror i als llimbs de les nostres ànimes. Ara soc la Catrina, ni més ni menys que la Dama de la Mort.
Diu la llegenda que, avui per avui, els esperits moribunds d’aquestes pobres ànimes continuen atrapats a la hisenda, cada vegada més enfurismats per no haver rebut la redempció i amb una única missió pendent: fer que la seva ira recaigui sobre tothom qui gosi entrar a la hisenda endimoniada. Un lloc que ells anomenen… La Muerte Viva!
Coneix els protagonistes del passatge La Muerte Viva
Ja coneixes la història i l’origen d’aquest passatge del terror únic, inspirat en la cultura mexicana. Ara volem que en coneguis els protagonistes, uns personatges amb qui ningú no es vol topar en entrar a la hisenda.
Katerina
La mestressa de la hisenda. La primera que no vol celebrar el Dia dels Morts. Rebel, enèrgica i forta.
La Katerina és el símbol de la mort i l’emblema del Dia dels Morts a Mèxic. El seu nom original era La Calavera Garbancera, i va néixer com un crítica al classisme de la societat mexicana. El seu significat és que la mort ens iguala a tots, rics i pobres.
Mariachis
Es un grup de festa encarregat de tocar cançons a la hisenda. Van insistir que volien fer la pregària dels morts i la Katerina els va convèncer. Ara toquen eternament. Tenen un caràcter festiu i alegre i un punt de por còmica.