En un món on la sostenibilitat s’ha convertit en una necessitat imperiosa, educar les noves generacions sobre la importància de cuidar el nostre planeta és crucial. Sota el paraigua del programa EcoEduca, PortAventura World presenta la seva novetat ‘The Green Adventure’, una gimcana sobre sostenibilitat dirigida a grups escolars que visiten el resort. Aquesta iniciativa no només pretén ensenyar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), sinó fer-ho d’una manera divertida i entretinguda, combinant l’educació i l’entreteniment durant la seva visita.

Llançament de The Green Adventure

The Green Adventure estarà disponible a partir del 10 de juny i estarà disponible fins al 31 de juliol. Aquesta gimcana ha estat dissenyada per combinar l’emoció d’un parc tematic amb l’ensenyament valuós sobre sostenibilitat. En la seva visita, els escolars podran resoldre proves educatives que els permetran aprendre sobre 5 ODS de forma pràctica i divertida.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible i Proves

La gimcana se centrarà en cinc Objectius de Desenvolupament Sostenible, que són essencials per promoure un futur sostenible:

  • ODS 6: Aigua Neta i Sanejament
  • ODS 7: Energia Assequible i No Contaminant
  • ODS 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles
  • ODS 12: Producció i Consum Responsables
  • ODS 13: Acció pel Clima

Al llarg del parc, hi haurà 15 proves relacionades amb aquests ODS. Cinc d’aquestes proves impliquen escanejar codis QR ubicats en diferents àrees del parc, els quals han de buscar i escanejar per poder accedir a la prova.

 

Requisits de Participació

És important destacar que The Green Adventure està dirigit exclusivament a escoles que visiten PortAventura Park. Per participar, és necessari tenir una entrada i una reserva de grup. Aquesta restricció assegura que l’experiència es dugui a terme dins del parc, permetent que els escolars gaudeixin de totes les atraccions i recursos disponibles mentre participen en la gimcana.

Procés de Registre

El procés de registre per participar a The Green Adventure és senzill i està dissenyat per facilitar la participació de grups escolars. A continuació, es detalla el procediment:

Registre de Professors: Els professors s’han de registrar utilitzant el seu localitzador de reserva fent clic aquí.

Generació de Codi: Després de registrar-se, el web generarà un codi únic que els professors proporcionaran als seus alumnes.

Registre d’Alumnes: Els alumnes accediran a aquest enllaç, introduiran el codi generat i seleccionaran el nom del seu equip. Els equips poden tenir el nombre de participants que es desitgi.

Aquest sistema no només facilita l’organització i el control dels participants, sinó que també promou la col·laboració i el treball en equip entre els estudiants.

 

Premis i Rànquing

Per incentivar la participació i l’esforç dels estudiants, es podran guanyar atractius premis, incloent-hi merchandising exclusiu del parc, codis de descompte i ofertes 2×1 en entrades. Aquests premis no només recompensaran a tots els equips participants, sinó que també els recordaran la importància de la sostenibilitat i l’impacte positiu que poden tenir al món.

The Green Adventure comptarà amb un sistema de rànquings, n’hi haurà un per equips dins de cada escola, així com un rànquing global de tots els participants.

Conclusió

The Green Adventure és una innovadora iniciativa que busca ensenyar als escolars sobre la sostenibilitat d’una manera divertida i atractiva. En combinar l’educació amb l’entreteniment, aquest programa no només informa els joves sobre la importància dels ODS, sinó que també els proporciona eines pràctiques per contribuir a un futur més sostenible.