El Far West ho té tot per als aventurers: vaquers, curses i emocions a cada racó!

Stampida, ubicada a Far West, és una de les atraccions més emocionants de PortAventura Park perquè, des de l’instant en què puges, no saps qui serà el primer a arribar al final del circuit. Continua llegint per descobrir les dades més curioses sobre aquesta roller coaster. 👇🏼😮

 

Una de les poques dueling wooden coasters del món

 La història d’aquesta atracció, inaugurada el 1997, és única.

Les famílies Connery i Cranberry, fundadores de Penitence, van decidir construir una muntanya russa a Far West. Acostumades a enfrontar-se en duels, en aquesta ocasió van posar-se d’acord en una gran idea: crear un circuit de curses en què dues vagonetes lluitarien per arribar primer al final del recorregut. La gràcia? No saber mai qui seria el guanyador.

Aquesta atracció se sotmet a un manteniment anual per part del millor fabricant de muntanyes russes de fusta del món, Great Coaster International. I és que no un encàrrec a l’abast de tothom. Sabies que la fusta d’aquesta roller coaster és de pi groc del sud amb tractament a pressió? Es tracta d’una fusta especial amb una alta resistència al desgast.

Quan es va inaugurar Stampida hi havia diferents zones de sortida: l’actual i una altra amb un tipi indi ubicada on ara es troba la carpa d’Hysteria in Boothill.

La cursa és emocionant i té un recorregut d’un quilòmetre, amb pujades i baixades a alta velocitat… tant, que veus un núvol de pols que s’alça al teu pas! És impossible no sentir-te com un vaquer cavalcant per l’oest llunyà i amb ganes de cridar yee haw! a ple pulmó.

Primer lloc per a un, emoció per a tots

Aquesta dueling wooden coaster té la possibilitat d’operar en dos modes per decidir quina vagoneta arriba abans. Però a PortAventura World ens estimem més mantenir l’emoció de no saber qui arribarà primer, de manera que llancem ambdues de manera paral·lela.

Si la competició corre per les teves venes i reptes un amic a una cursa, rumia bé si tries vermell o blau, perquè només un dels trens serà el guanyador.

La victòria només és per a un, però l’eufòria és per a tothom: les sensacions són tan intenses durant el trajecte que voldràs tornar-hi a pujar de seguida.

I és que aquesta atracció assoleix els 70 km/h en diversos punts. Si a la velocitat hi sumes els revolts, les pujades i baixades, els túnels i el sotragueig, no seràs capaç de dir qui guanyarà fins al final del recorregut.

Dades curioses

sobre l’atracció Stampida

1,2 m
és l’alçada mínima requerida, de manera que Stampida és la primera muntanya russa intensa de PortAventura Park on poden pujar els petits.
953,1 m
és la longitud total del recorregut. L’atracció assoleix una alçària màxima de 25,6 metres.

Tomahawk, la germana petita de Stampida a PortAventura World

Stampida no és l’única atracció de fusta. La seva germana petita, Tomahawk, està pensada perquè els petits i valents aventurers puguin començar a experimentar l’alta velocitat. S’enfila fins a 14 metres i, amb un revolt de 180 graus, aquesta atracció acaba integrant-se amb Stampida en un recorregut en què podràs saludar altres passatgers de l’oest llunyà.

Si cerques una atracció divertida, vine i gaudeix de l’adrenalina del Far West a Stampida!